BIC Raiffeisenbank Graz-Straßgang eGen Zws.Graz-Puntigam


Ime:
Država:
IBAN:
BIC:
Grad:
Poštanski broj:
Pretraživanje također i za podružnice banaka


BIC / SWIFT:RZSTAT2G439   Austrija
Ime banke:Raiffeisenbank Graz-Straßgang eGen Zws.Graz-Puntigam

Država:Austrija

Ulica:Triesterstraße 368
Poštanski broj:8055
Grad:Graz-Puntigam
Savezna država:Steiermark

Telefon:+43 (0)316 25502600
Telefaks:+43 (0)316 25502900

Podružnica:Da

BIC Raiffeisenbank Graz-Straßgang eGen Zws.Graz-Puntigam (Austrija) (SWIFT broja)

BIC banke Raiffeisenbank Graz-Straßgang eGen Zws.Graz-Puntigam u Graz-Puntigam je RZSTAT2G439. Kratica BIC znači 'Poslovni identifikacijski kod' (prije 'Bankovni identifikacijski kod'). Ovo je međunarodno standardizirani kod za identifikaciju podružnica prilikom transakcijskih plaćanja. Koriste ga kreditne institucije, brokeri i slična poduzeća diljem svijeta. To je jedinstveni kod za identifikaciju svakog partnera koji izravno ili neizravno sudjeluje u transakcijskim plaćanjima. U transakcijskim plaćanjima BIC/SWIFT BIC se koristi u kombinaciji s IBAN-om (=Međunarodni broj bankovnog računa), gdje BIC identificira banku, a IBAN identificira odgovarajući račun koji je otvoren u toj banci.

Redom, IBAN se sastoji od sljedećih komponenti:

  1. Dvoslovne oznake zemlje.
  2. Dvoznamenkastog kontrolnog broja između brojeva 02 i 98. Koristeći ovaj kontrolni broj jedna netočna oznaka je uvijek prepoznata, pojedinačne zamijenjene znamenke su gotovo uvijek prepoznate, te je stopa prepoznavanja visoka čak i s više grešaka.
  3. Alfanumeričkih znakova koji označavaju broj računa. U većini zemalja ti znakovi su samo brojčani. Oni se također nazivaju BBAN (=Osnovni broj bankovnog računa). U većini zemalja ovo je bankovni kod i broj računa.

Na primjeru izmišljenog broja računa 382711869 i bankovnog koda 38439, dobiva se IBAN koji je sličan ovome: AT99 3843 9382 7118 69. Kako bi se povećala čitljivost IBAN-a obično je podijeljen u polja koja sadrže po četiri znaka. IBAN može biti 34 znaka dug, ali je u većini zemalja kraći.

Kao što vidite, već samo IBAN sadržava oznaku koja jedinstveno identificira banku o kojoj se radi. Na primjer, za Raiffeisenbank Graz-Straßgang eGen Zws.Graz-Puntigam ovo je 38439. Iz ovog razloga, BIC, u našem primjeru RZSTAT2G439, nije nužan za transfere unutar Europe. Samo IBAN je dovoljan u ovom slučaju. Dodatni podaci koji uključuju BIC ili SWIFT kod su potrebni samo za transfere u kojima jedna od banaka koje su uključene u transakciju ima sjedište izvan Europe a koje radi na principu SWIFT sustava.

BIC također sadržava oznaku zemlje. Za razliku od IBAN-a ta oznaka se ne nalazi na početku BIC-a, nego je umjesto toga na pozicijama 5 i 6. Na primjer, za BIC RZSTAT2G439, ovo je AT. U nekoliko slučajeva oznaka zemlje koja se nalazi na IBAN-u se može razlikovati od oznake zemlje koja se nalazi na povezanom BIC-u jer se koriste različiti standardi.

BIC može imati 8 ili 11 znakova i ne sadrži svoj kontrolni broj. Za razliku od IBAN-a, BIC se osim svojom dužinom može provjeriti samo provjerom je li uključen u BIC direktorij kojeg redovno ažurira SWIFT. S druge strane, u slučaju IBAN-a moguće je koristiti matematički postupak kako bi se provjerilo je li službeno točan, koristeći kontrolni broj koji IBAN sadržava. Samo službeno točni IBAN-i mogu postojati. Odgovor na pitanje postoji li zapravo određeni IBAN može samo dati banka povezana s IBAN-om. IBAN-e koji su krivotvoreni ili više ne postoje nije moguće prepoznati prema kontrolnom broju.

Njihova sjedišta su Raiffeisenbank Graz-Straßgang eGen Zws.Graz-Puntigam u Graz-Puntigam. Nadalje, Graz-Puntigam je u Austrija. Raiffeisenbank Graz-Straßgang eGen Zws.Graz-Puntigam se može kontaktirati ti telefonom na 0316/25502600.


Mi ne možemo garantirati ispravnost informacija.

Data skupa podataka: 09/2020