BIC Raiffeisenbank Feldkirch, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Tisis, Feldkirch-Tisis


Ime:
BIC:
Grad:
Poštanski broj:
Država:
Pretraživanje također i za podružnice banaka


BIC / SWIFT:RVVGAT2B422   Austrija
Ime banke:Raiffeisenbank Feldkirch, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Tisis

Država:Austrija

Ulica:Liechtensteinerstraße 94
Poštanski broj:6807
Grad:Feldkirch-Tisis
Savezna država:Vorarlberg

Telefon:+43 (0)5522 75960
Telefaks:+43 (0)5522 7596083

Podružnica:Da

BIC Raiffeisenbank Feldkirch, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Tisis, Feldkirch-Tisis (Austrija) (SWIFT broja)

BIC banke Raiffeisenbank Feldkirch, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Tisis u Feldkirch-Tisis je RVVGAT2B422. Kratica BIC znači 'Poslovni identifikacijski kod' (prije 'Bankovni identifikacijski kod'). Ovo je međunarodno standardizirani kod za identifikaciju podružnica prilikom transakcijskih plaćanja. Koriste ga kreditne institucije, brokeri i slična poduzeća diljem svijeta. To je jedinstveni kod za identifikaciju svakog partnera koji izravno ili neizravno sudjeluje u transakcijskim plaćanjima. U transakcijskim plaćanjima BIC/SWIFT BIC se koristi u kombinaciji s IBAN-om (=Međunarodni broj bankovnog računa), gdje BIC identificira banku, a IBAN identificira odgovarajući račun koji je otvoren u toj banci.

Redom, IBAN se sastoji od sljedećih komponenti:

  1. Dvoslovne oznake zemlje.
  2. Dvoznamenkastog kontrolnog broja između brojeva 02 i 98. Koristeći ovaj kontrolni broj jedna netočna oznaka je uvijek prepoznata, pojedinačne zamijenjene znamenke su gotovo uvijek prepoznate, te je stopa prepoznavanja visoka čak i s više grešaka.
  3. Alfanumeričkih znakova koji označavaju broj računa. U većini zemalja ti znakovi su samo brojčani. Oni se također nazivaju BBAN (=Osnovni broj bankovnog računa). U većini zemalja ovo je bankovni kod i broj računa.

Na primjeru izmišljenog broja računa 999996724 i bankovnog koda 37422, dobiva se IBAN koji je sličan ovome: AT99 3742 2999 9967 24. Kako bi se povećala čitljivost IBAN-a obično je podijeljen u polja koja sadrže po četiri znaka. IBAN može biti 34 znaka dug, ali je u većini zemalja kraći.

Kao što vidite, već samo IBAN sadržava oznaku koja jedinstveno identificira banku o kojoj se radi. Na primjer, za Raiffeisenbank Feldkirch, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Tisis ovo je 37422. Iz ovog razloga, BIC, u našem primjeru RVVGAT2B422, nije nužan za transfere unutar Europe. Samo IBAN je dovoljan u ovom slučaju. Dodatni podaci koji uključuju BIC ili SWIFT kod su potrebni samo za transfere u kojima jedna od banaka koje su uključene u transakciju ima sjedište izvan Europe a koje radi na principu SWIFT sustava.

BIC također sadržava oznaku zemlje. Za razliku od IBAN-a ta oznaka se ne nalazi na početku BIC-a, nego je umjesto toga na pozicijama 5 i 6. Na primjer, za BIC RVVGAT2B422, ovo je AT. U nekoliko slučajeva oznaka zemlje koja se nalazi na IBAN-u se može razlikovati od oznake zemlje koja se nalazi na povezanom BIC-u jer se koriste različiti standardi.

BIC može imati 8 ili 11 znakova i ne sadrži svoj kontrolni broj. Za razliku od IBAN-a, BIC se osim svojom dužinom može provjeriti samo provjerom je li uključen u BIC direktorij kojeg redovno ažurira SWIFT. S druge strane, u slučaju IBAN-a moguće je koristiti matematički postupak kako bi se provjerilo je li službeno točan, koristeći kontrolni broj koji IBAN sadržava. Samo službeno točni IBAN-i mogu postojati. Odgovor na pitanje postoji li zapravo određeni IBAN može samo dati banka povezana s IBAN-om. IBAN-e koji su krivotvoreni ili više ne postoje nije moguće prepoznati prema kontrolnom broju.

Njihova sjedišta su Raiffeisenbank Feldkirch, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Tisis u Feldkirch-Tisis. Nadalje, Feldkirch-Tisis je u Austrija. Raiffeisenbank Feldkirch, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Tisis se može kontaktirati ti telefonom na 05522/75960.


Mi ne možemo garantirati ispravnost informacija.

Data skupa podataka: 06/2024