BIC Raiffeisenbank Bruck-Fusch-Kaprun eGen Zws.Bruck-Lagerhaus, Bruck an der Glocknerstraße


Ime:
Država:
IBAN:
BIC:
Grad:
Poštanski broj:
Pretraživanje također i za podružnice banaka


BIC / SWIFT:RVSAAT2S012   Austrija
Ime banke:Raiffeisenbank Bruck-Fusch-Kaprun eGen Zws.Bruck-Lagerhaus

Država:Austrija

Ulica:Gewerbestraße 12
Poštanski broj:5671
Grad:Bruck an der Glocknerstraße
Savezna država:Salzburg

Telefon:+43 (0)6545 726426

Podružnica:Da

BIC Raiffeisenbank Bruck-Fusch-Kaprun eGen Zws.Bruck-Lagerhaus, Bruck an der Glocknerstraße (Austrija) (SWIFT broja)

BIC banke Raiffeisenbank Bruck-Fusch-Kaprun eGen Zws.Bruck-Lagerhaus u Bruck an der Glocknerstraße je RVSAAT2S012. Kratica BIC znači 'Poslovni identifikacijski kod' (prije 'Bankovni identifikacijski kod'). Ovo je međunarodno standardizirani kod za identifikaciju podružnica prilikom transakcijskih plaćanja. Koriste ga kreditne institucije, brokeri i slična poduzeća diljem svijeta. To je jedinstveni kod za identifikaciju svakog partnera koji izravno ili neizravno sudjeluje u transakcijskim plaćanjima. U transakcijskim plaćanjima BIC/SWIFT BIC se koristi u kombinaciji s IBAN-om (=Međunarodni broj bankovnog računa), gdje BIC identificira banku, a IBAN identificira odgovarajući račun koji je otvoren u toj banci.

Redom, IBAN se sastoji od sljedećih komponenti:

  1. Dvoslovne oznake zemlje.
  2. Dvoznamenkastog kontrolnog broja između brojeva 02 i 98. Koristeći ovaj kontrolni broj jedna netočna oznaka je uvijek prepoznata, pojedinačne zamijenjene znamenke su gotovo uvijek prepoznate, te je stopa prepoznavanja visoka čak i s više grešaka.
  3. Alfanumeričkih znakova koji označavaju broj računa. U većini zemalja ti znakovi su samo brojčani. Oni se također nazivaju BBAN (=Osnovni broj bankovnog računa). U većini zemalja ovo je bankovni kod i broj računa.

Na primjeru izmišljenog broja računa 777772429 i bankovnog koda 35012, dobiva se IBAN koji je sličan ovome: AT99 3501 2777 7724 29. Kako bi se povećala čitljivost IBAN-a obično je podijeljen u polja koja sadrže po četiri znaka. IBAN može biti 34 znaka dug, ali je u većini zemalja kraći.

Kao što vidite, već samo IBAN sadržava oznaku koja jedinstveno identificira banku o kojoj se radi. Na primjer, za Raiffeisenbank Bruck-Fusch-Kaprun eGen Zws.Bruck-Lagerhaus ovo je 35012. Iz ovog razloga, BIC, u našem primjeru RVSAAT2S012, nije nužan za transfere unutar Europe. Samo IBAN je dovoljan u ovom slučaju. Dodatni podaci koji uključuju BIC ili SWIFT kod su potrebni samo za transfere u kojima jedna od banaka koje su uključene u transakciju ima sjedište izvan Europe a koje radi na principu SWIFT sustava.

BIC također sadržava oznaku zemlje. Za razliku od IBAN-a ta oznaka se ne nalazi na početku BIC-a, nego je umjesto toga na pozicijama 5 i 6. Na primjer, za BIC RVSAAT2S012, ovo je AT. U nekoliko slučajeva oznaka zemlje koja se nalazi na IBAN-u se može razlikovati od oznake zemlje koja se nalazi na povezanom BIC-u jer se koriste različiti standardi.

BIC može imati 8 ili 11 znakova i ne sadrži svoj kontrolni broj. Za razliku od IBAN-a, BIC se osim svojom dužinom može provjeriti samo provjerom je li uključen u BIC direktorij kojeg redovno ažurira SWIFT. S druge strane, u slučaju IBAN-a moguće je koristiti matematički postupak kako bi se provjerilo je li službeno točan, koristeći kontrolni broj koji IBAN sadržava. Samo službeno točni IBAN-i mogu postojati. Odgovor na pitanje postoji li zapravo određeni IBAN može samo dati banka povezana s IBAN-om. IBAN-e koji su krivotvoreni ili više ne postoje nije moguće prepoznati prema kontrolnom broju.

Njihova sjedišta su Raiffeisenbank Bruck-Fusch-Kaprun eGen Zws.Bruck-Lagerhaus u Bruck an der Glocknerstraße. Nadalje, Bruck an der Glocknerstraße je u Austrija. Raiffeisenbank Bruck-Fusch-Kaprun eGen Zws.Bruck-Lagerhaus se može kontaktirati ti telefonom na 06545/726426.


Mi ne možemo garantirati ispravnost informacija.

Data skupa podataka: 09/2020